Lyckotassens Röskva "Tosca"

Född: 2000-06-21 

Död: 2016-03-07

 

e. Flottatjärns Prima Heta Hasse

u. LP1 Swinging Tails Alouette 

 

Uppfödare: Lyckotassens Kennel, Hallsberg  

 

HD: B             AD: ua            Ögon: ua 2007-05-28 

 

Utställning: 1 x CERT, 2 x CK 

Övrigt: MH-beskriven med GK skott. 

Tosca är en social, pigg och alert tjej med mycket go. Hon är samarbetsvillig och älskar att arbeta. Vi tränar lydnad, viltspår, apporteringsträning/jaktträning och honanvänds även i praktisk stötjakt på rådjur, hjort och älg. Tosca har 3 kullar med valpar, en kull med Huntret´s Rödräv, en kull med Agrosofens Charango samt en kull med SVCH Solvingas Zigge Popnel. 

 

Tosca - Älskad och saknad    (heart)        

2000-06-21  -  2016-03-07

 

Min älskade Tosca finns inte längre hos oss.

Det sista dygnet har varit fruktansvärt jobbigt och ledsamt. Tårarna har runnit till och från de sista 24 timmarna. En vacker och stark stjärna har tänts på himlen. Min älskade Tant Tosca, 15 år 8,5 månader, fick nämligen somna in efter att ha drabbats av en stroke i går kväll. Allt var som vanligt på kvällen. Hon lekte med sin favorit godisboll "glurpen" som hon alltid gjorde efter kvällspromenaden, då hon helt plötsligt fick en stroke. Tosca fick somna in lugnt och stilla med matte och husse vid sin sida

(heart)(heart)(heart)Älskade Tosca, sov gott! (heart)(heart)(heart)

Tosca var en helt underbar mysig, härlig, arbetsvillig och påhittig tjej som gärna följde med på alla typer av upptåg. Hon älskade att spåra vilt, apportera och jaga.  Hon älskade att vara ute i skogen. Rallylydnad var även något som hon tyckte var jättekul nu när hon blev äldre. Hon älskade att gå på promenad och hon ville gärna bestämma vilken runda vi skulle gå. Hon var en underbar tik med ett gudomligt temperament. Man blev alltid så glad när man såg henne, vilken energi och livsglädje hon hade.

Jag saknar henne enormt och Tosca kommer alltid att ha en given plats i mitt hjärta. (heart)

Här hemma är det tomt och lugnt. Det märks att även Tikka och Frasse saknar henne. Frasse visar så tydligt att något inte är som vanligt. Han ville inte följa med upp och sova i natt och nu ligger han bara och tittar på dörren. Tikka och Tosca har alltid varit tighta, så Tikka saknar säkert sin syster.

Mamma Tollie, tant Tilda och brorsan Åskar samt barn och barnbarn och övriga kompisar tar hand om dig tills vi möts igen. (heart)

Sov gott min älskade Tosca, matte och husse saknar dig massor. (heart)

SOV GOTT TOSCA

Med bus och charm du fick du oss alltid att skratta
Att du inte finns kvar hos oss är så svårt att fatta

Du var en härlig tjej med mycket go
Men efter träning och lek du kom alltid till ro
 
Din goa blick ditt underbara sätt
Gjorde att man kunde älska dig lätt
 
Du var alltid glad och sprallig min älskade vän
Jag vet att vi kommer att ses igen

Att säga farväl vi gör med stor smärta
Men du kommer alltid att finnas kvar i vårt hjärta
 
Kärleken är det som alltid finns,
Glömmer aldrig, bara minns.
 
Jag tänker på dig, mina tårar de rinner
Jag hoppas att jag dig senare finner
 
Sov nu så gott och rart
Så blir det som vanligt igen när vi ses, full fart.
 
En dag då du strosar runt, hör du en välkänd röst min vän
Du stannar upp och ser din matte komma, vi är tillsammans igen
 
Sov gott min älskade Tosca! ❤️❤️❤️ 
Saknar dig massor! ❤️❤️❤️
 

REGNBÅGENS BRO

 

Någonstans finns en bro mellan himlen och vår jord...

 Just på vår sida om himlen finns en alldeles särskild plats, Regnbågens bro.

 Då ett djur, som stått någon av oss särskilt nära i livet, till sist dör, börjar det sin vandring till Regnbågens Bro.

 Därbortom, väntar grönskande ängar och böljande kullar på våra älskade vänner, där de kan springa och leka tillsammans. Där finns gott om mat, vatten och solsken som håller våra vänner varma och nöjda.

 Alla de djur som varit sjuka eller gamla, återfår sin hälsa och styrka. De som varit skadade eller lemlästade, görs hela och starka igen, just sådana vi minns dem i våra drömmar om dagar i en tid som gått.

 Våra djur är lyckliga och nöjda men, ändå fattas något, alla känner de saknaden efter någon särskilt utvald, någon de lämnat efter sig. De springer alla omkring och leker tills den dag kommer då en av dem hastigt stannar upp mitt i leken, för att skåda bort i fjärran... Hans blick är spänd och uppmärksam, iver och otålighet får hans kropp att skälva. Plötsligt störtar han iväg från gruppen, flyger över det gröna gräset så fort hans ben bär honom, allt snabbare och snabbare...

 DU har blivit upptäckt och när du och din älskade vän möts, kastar ni er om varandra i outsäglig lycka, för att aldrig mer skiljas åt. Överlycklig slickar han dig över hela ditt ansikte medan din varma hand åter smeker hans älskade huvud och ännu en gång ser du in i dessa trogna ögon, som så länge saknats i ditt liv, men alltid funnits i ditt hjärta.

 Tillsammans vandrar ni sedan över Regnbågens Bro...för att aldrig mer skiljas åt.