Lyckotassens Kahlua "Frasse"

Född: 2004-09-25 

Död: 2018-11-15

 

e. Huntret’s Rödräv

u. Lyckotassens Röskva 

 

Uppfödare: Lyckotassens Kennel, Hallsberg  

 

HD: A             AD: ua       

Ögon: ua, 2009-05-19

Testad hos OptiGen med resultatet B/Carrier

 

Utställning: 2 CERT, 4 x CK

 

Viltspår: GK Anlagsklass 

Frasse används i praktiskt eftersök på rådjur, hjort och älg. Han används även i praktisk stötjakt. Han är en mycket samarbetsvillig, trevlig och social kille. Frasse tränas i apportering och viltspår.

Han älskar att apportera och han har ett mycket stort viltintresse. Han älskar att ta sig an spår av vilt.  

 

Frasse - Älskad och saknad!  

Idag har en gudomligt vacker och enormt stark stjärna tänds på hundhimlen. Vår älskade Frasse finns inte längre hos hos ❤️

Idag den 15 november fick vi fatta det fruktansvärd och jobbiga beslutet att låta honom somna in. Han behöver nu inte ha problem med sin sjukdom (cancer) utan han kan nu jaga, spåra och bära runt på dummiesar på de gröna ängarna. Han får nu återförenas med sina övriga släktingar och de kan nu hitta på bus tillsammans.
Men oj vad jag kommer sakna den här killen, han var verkligen något speciellt, något som jag alltid har viljat haft och det fick jag i honom. Vilken underbar kille! Går inte att beskriva i ord, det måste bara upplevas och det har jag fått glädjen att göra. ❤️

Han gjorde allt för att vara sin matte till lags. Frasse älskade att apportera, spåra och jaga. Han hittade alltid intressanta spår i skogen, spårade gärna vilt och jagade gärna rådjur och hjort. En kille med stort viltintresse.

Han var en underbar apportör som tog både dummie och vilt, men han hade dock en förkärlek till sina dummiesar. Dummiesarna kunde man ha med sig överallt tyckte han. Man fick ofta gå med en dummie i fickan på promenaderna för helt plötsligt ville han bära. Något som han däremot inte tyckte var lika roligt var att traska runt på en lydnad- och rallylydnadplan, så det slapp han. Frasse ville använda sin nos och så ville han apportera. Han var alltid lydig och duktig när vi  var i skog och mark. 

Frasse älskade även värmen. På sommaren låg han gärna ute och solade och på vintern låg han gärna och mös framför täljstenskaminen. Han var en riktig livsnjutare! Han följde glatt med på allt vi hittade på.

Frasse kommer alltid att ha en given plats i mitt hjärta. Jag kommer aldrig att glömma denna mysiga och arbetsvilliga hund.

Sov gott min älskade underbara Frasse, Nusse-Boy ! Matte kommer alltid sakna dig! 


Sov gott Frasse 
❤️

Min älskade Frasse vad jag dig saknar

Din korg är nu tom varje morgon jag vaknar. 

Din blick var alltid alert och varm

Du var en härlig och mysig kille med charm 

Du var snäll, go och trogen min vän 

Livet kommer aldrig bli detsamma igen 

Du var påhittig och smart 

Och du älskade allt med fart

Spåra och jaga var verkligen din grej

Det får du nu göra utan mej

Promenader i naturen samt korv att grilla

Det var verkligen också något du gilla  

En dummie du alltid i din mun ville bära

Det var så skojigt att se att du hade dem så kära

Du älskade Frasse du somnade stilla

Din sjukdom kan nu inte göra dig illa

Att säga farväl vi gör med stor smärta

Men du kommer alltid att finnas kvar i vårt hjärta 

Kärleken är det som alltid finns

Glömmer aldrig, bara minns.

Jag tänker på dig, mina tårar de rinner

Jag hoppas att jag dig senare finner

Sov nu så gott och rart

Så blir det som vanligt igen när vi ses, full fart.

En dag då du strosar runt, hör du en välkänd röst min vän

Du stannar upp och ser din matte komma, vi är tillsammans igen

Jag glömmer dig aldrig min älskade Nusse-Boy❤️❤️❤️

REGNBÅGENS BRO

 

Någonstans finns en bro mellan himlen och vår jord... 

 Just på vår sida om himlen finns en alldeles särskild plats, Regnbågens bro. 

 Då ett djur, som stått någon av oss särskilt nära i livet, till sist dör, börjar det sin vandring till Regnbågens Bro.

 Därbortom, väntar grönskande ängar och böljande kullar på våra älskade vänner, där de kan springa och leka tillsammans. Där finns gott om mat, vatten och solsken som håller våra vänner varma och nöjda.

 Alla de djur som varit sjuka eller gamla, återfår sin hälsa och styrka. De som varit skadade eller lemlästade, görs hela och starka igen, just sådana vi minns dem i våra drömmar om dagar i en tid som gått. 

 Våra djur är lyckliga och nöjda men, ändå fattas något, alla känner de saknaden efter någon särskilt utvald, någon de lämnat efter sig. De springer alla omkring och leker tills den dag kommer då en av dem hastigt stannar upp mitt i leken, för att skåda bort i fjärran... Hans blick är spänd och uppmärksam, iver och otålighet får hans kropp att skälva. Plötsligt störtar han iväg från gruppen, flyger över det gröna gräset så fort hans ben bär honom, allt snabbare och snabbare... 

 DU har blivit upptäckt och när du och din älskade vän möts, kastar ni er om varandra i outsäglig lycka, för att aldrig mer skiljas åt. Överlycklig slickar han dig över hela ditt ansikte medan din varma hand åter smeker hans älskade huvud och ännu en gång ser du in i dessa trogna ögon, som så länge saknats i ditt liv, men alltid funnits i ditt hjärta. 

 Tillsammans vandrar ni sedan över Regnbågens Bro...för att aldrig mer skiljas åt.
 

Min älskade Frasse finns inte längre hos oss.

Det sista dygnet har varit fruktansvärt jobbigt och ledsamt. Tårarna har runnit till och från de sista 24 timmarna. En vacker och stark stjärna har tänts på himlen. Min älskade Frasse har fått somna in. Han blev 14 år och 2 månader. På försommaren opererade han bort en knöl i på insidan av läppen. Han fick dessvärre tillbaka knölen som opererades bort på nytt och som sen visade sig vara elakartad. Han var pigg och glad under hela sommaren. Inget hade spridit sig. Han röntgades och stora undersökningar gjordes. På hösten skulle jag åka på återbesök hos veterinären för lite provtagningar. Tyvärr hade jag upptäckt ytterligare en knöl, som jag funderade på om det kunde ha varit en svullen lymfa, men så var tyvärr inte fallet. Det var ytterligare en tumör och cancern hade nu spridit sig. Istället för provtagningar fick min älskade bästa och helt underbara Frasse somna in fint och stilla. Även Tezzla fick ta farväl av sin älskade kompis. När jag tog med henne in på rummet, blev hon helt överlycklig över att få träffa honom för att i nästa ögonblick bli helt lugn och stilla och så började hon metodiskt lukta igenom hela Frasse. 

Älskade Frasse, sov gott! Saknar dig min underbara kille! 

Frasse var en helt underbar mysig, härlig, arbetsvillig och go kille som gärna följde med oss ut i naturen. Han älskade att spåra vilt, apportera och jaga.  Han älskade verkligen att vara ute i skogen. Han var en underbar hane med ett underbart temperament. Vilken apporteringsglädje och viltintresse den hunden hade. Han var lätt att ha med sig och jag bara älskade den här hunden. Han var precis en sån hund jag hade hoppats på att han skulle bli. 

Jag saknar honom enormt och Nusse-Boy kommer alltid att ha en given plats i mitt hjärta. 

Här hemma är det tomt och lugnt. Det märks att även Tezzla saknar sin kompis, men jag tycker ändå att det var bra att hon fick ta farväl av sin bästa kompis. 

Sov gott min älskade Frasse, matte och husse saknar dig massor. 

 

Frasse var namnet du bar

Och den mest ljuvliga hane du var

 

Du var snäll och go mot allt och alla

Fast ibland du även ville skalla

 

Du älskade skog och mark minsann

Och viljan att spåra och jaga var det som vann

 

Apportera gjorde du med bravur

När man tog fram dummiesar så blev du knappast sur.

 

Du var precis en sån hund din matte ville ha

Och jag fick glädjen att vara med dig varje da

 

Mitt hjärta brister och mina tårar rinner

Jag hoppas att jag dig senare finner

 

Sov nu gott min älskade vän, 

En vacker dag kommer vi att ses igen

Den dagen du hör en välkänd röst ropa

Stanna då upp och lyssna noga

Din matte kommer och vi är nu förenade igen.

 

Saknar sig så min älskade vän!