Swinging Tails Harrier "Tilda"

Född: 97-05-31 

Död: 2012-02-21

 

e. Westerlea's Rödräv Of Drögsta

u. Decoyman’s Piper Hazel 

 

Uppfödare: Kennel Swinging Tails, Borensberg  

 

HD: ua            AD: ua            Ögon: ua 2003-11-26  

 

Utställning: 1 ÖKL 

Jakt: Tilda har startat i Nkl på Tollarspecialen 2001 och i Nkl på Tollarspecialen 2004. 

 

Tilda används i praktiskt eftersök på rådjur, hjort och älg. Hon används även i praktisk stötjakt. Hon är en mycket social och mysig tjej. Hon är en  riktigt liten mattegris och livsnjutare.

Tilda älskar att apportera, både dummy och vilt.

Tilda har haft 2 kullar med valpar, en kull med Rönne Rivers Accrobat Mac Tawish och en kull med Flottatjärns Prima Heta Hasse.  

Tilda har gjort MH, men inte ett officiellt. Hon deltog som testhund när nya beskrivare skulle utbildas. Hon fick 3 på skott – Tilda undrade varför inte matte skickade henne för att apportera in fågeln som nyss hade skjutits………så hon tog och fattade ett eget beslut, hon sprang ut och sökte av området där den eventuella fågeln kunde tänkas ligga och därefter sprang hon till skytten och konstaterade att han hade missat fågeln, för inte fanns det någon fågel där inte…………….  

 

 

Tilda – Älskad och saknad (heart) 

 

1997-05-31  -  2012-02-21

 

Nu har hundhimlen fått ytterligare en otroligt mysig och underbar vacker och stark stjärna. Det gör så otroligt ont att skriva detta, men min älskade Tilda finns inte längre hos oss. Den 21 februari 2012 fick min älskade lilla Tilda somna in i min famn efter en kort tids sjukdom. Tilda blev 14 år och 8,5 månader. För en vecka sen fick Tilda en liten stroke som hon repade sig otroligt snabbt och bra efter. Hon blev sitt gamla ”jag” igen, glad och alert med bland annat hopp och skutt på promenaderna. Igår hände något igen och under natten försämrades min underbara vän. Tårarna forsade under natten då jag förstod åt vilket håll det gick. Jag kontakta min veterinär………..och Tilda fick somna in…. Beslutet att låta Tillisen somna in var ett av de värsta jag har varit med om.

 

Saknar dig älskade Tilda!

 

Tilda var en hund som alltid var positiv och glad. Hon var verkligen en lycklig hund som älskade att apportera, jaga, spåra och bära dummies, klövar och fåglar. Hon var verkligen en härlig apportör. Hon tyckte om allt och alla och ville alltid göra rätt och vara till lags. Senast för ett par veckor sen så bar hon lyckligt runt på en färsk hjortklöv som hon fick efter att jaktlaget hade flått en hjort. Hon var verkligen mallig när hon visade upp sig med klöven. Tilda tyckte verkligen om jaktsäsongen, då hon fram till 12 års ålder fick vara med och jaga. Hon älskade skogspromenader med alla härliga spår, även att fika och grilla i naturen var något som hon uppskattade. Tilda hade aldrig några sura miner, hon var alltid med på noterna. Tilda var ”bara” mattes hund. Ingen annan än matte fick hålla i kopplet (om matte var med), för det märkte hon. Man behövde egentligen inget koppel på Tilda för hon följde troget sin matte i vått och torrt.

 

Tilda jag älskar dig så mycket och jag kommer alltid att älska dig. Ingen kommer att kunna ta din plats i mitt hjärta. Du var en underbar charmig och helt bedårande söt och mysig tjej som älskade livet och allt vad det innebar. Mattes lilla gullegris var du också. Tack för all underbara år som vi har haft tillsammans. Du har lärt mig massor under de här åren. Kommer aldrig att glömma dig min älskade Tilda. Det kommer alltid att finnas en plats för dig i mitt hjärta.

 

 

 

Min älskade Tilda

 

Min kära Tilda vad jag dig saknar

Jag tänker på dig så fort jag vaknar

Du charmade alla med ditt glada sätt

Du var en tjej som alltid gjorde rätt

Du dumpade alltid i golvet med din svans

Man visste då att glädjen fanns

Du var vacker och mysig min vän

Nu blir livet aldrig detsamma igen.

Att mista en vän lämnar djupa spår

Jag tänker på dig det kommer en tår.

Varför är hundars liv så kort

Du är nu alldeles för långt bort.

 

Jag saknar dig älskade vän!

 

Tollie tar hand om dig och ni kan nu åter leka, busa och mysa tillsammans.

 

Sov gott min ÄLSKADE TILDA! Matte älskar dig!

 

 

 

 

 

 

 

REGNBÅGENS BRO

 

 

 

Någonstans finns en bro mellan himlen och vår jord...

 

 Just på vår sida om himlen finns en alldeles särskild plats, Regnbågens bro.

 

 Då ett djur, som stått någon av oss särskilt nära i livet, till sist dör, börjar det sin vandring till Regnbågens Bro.

 

 Därbortom, väntar grönskande ängar och böljande kullar på våra älskade vänner, där de kan springa och leka tillsammans. Där finns gott om mat, vatten och solsken som håller våra vänner varma och nöjda.

 

 Alla de djur som varit sjuka eller gamla, återfår sin hälsa och styrka. De som varit skadade eller lemlästade, görs hela och starka igen, just sådana vi minns dem i våra drömmar om dagar i en tid som gått.

 

 Våra djur är lyckliga och nöjda men, ändå fattas något, alla känner de saknaden efter någon särskilt utvald, någon de lämnat efter sig. De springer alla omkring och leker tills den dag kommer då en av dem hastigt stannar upp mitt i leken, för att skåda bort i fjärran... Hans blick är spänd och uppmärksam, iver och otålighet får hans kropp att skälva. Plötsligt störtar han iväg från gruppen, flyger över det gröna gräset så fort hans ben bär honom, allt snabbare och snabbare...

 

 DU har blivit upptäckt och när du och din älskade vän möts, kastar ni er om varandra i outsäglig lycka, för att aldrig mer skiljas åt. Överlycklig slickar han dig över hela ditt ansikte medan din varma hand åter smeker hans älskade huvud och ännu en gång ser du in i dessa trogna ögon, som så länge saknats i ditt liv, men alltid funnits i ditt hjärta.

 

 Tillsammans vandrar ni sedan över Regnbågens Bro...för att aldrig mer skiljas åt.