Planerad kull 2023

 

 

Valpar planeras efter Bluenosers Fishing For Fame

och

Digby Tollers Duck Duck Go

 


SE VCH Bluenosers Fishing For Fame ”Tezzla”

SE17910/2018

Far: LPI RLD N Arbetsviljans Täljsten

SE55765/2012 

Mor: Toftemos Bluenosers Skipper

SE17356/2013 

 

HD A 

ED UA

PRA-prcd Hereditärt fri

DE Normal/Clear

Ögon UA 

BPH med godkänd skottreaktion 

 

 

J SE VCH  SE U(u)CH Digby Tollers Duck Duck Go ”Rozzic”

SE21786/2017

Far: SE VCH   SE UCH Riverbreeze Dream Team Kiowa

SE47886/2011 

Mor: J  SE J(T)CH Digby Tollers Testarossa

SE24920/2013  

 

HD A 

ED UA

PRA-prcd Hereditärt fri

DE Hereditärt fri

Ögon UA

BPH med godkänd skottreaktion 

 

Inavelsgrad 0,4%

Preliminärt HD index för valparna 105

 

Tezzla är en mörkröd tik med inte så mycket vita tecken. Hon är 48 cm och väger 17 kg.

Hemma är hon en lugn och social tjej som gärna ligger på ryggen i soffan eller i korgen och vill bli kliad på magen, men hon kan lika gärna leka med alla sina leksaker. Hon är en hund med ett härligt temperament. Hon hänger med på allt vi gör i vardagen och när det är dags för att jobba är hon på hugget. Hon älskar att följa med på långa promenader, gärna i skogen där det finns mycket roliga dofter. Hon tycker även om husvagnslivet. 

Vi tränar henne i apportering, vilket hon tycker är superkul och man kan verkligen se glädjen i hennes ögon. Tezzla tar sig fram smidigt i skogen, hon jobbar självständigt och målmedvetet. Hon har en stor vattenpassion, vilket har gjort att vi inte har startat på något tollingjaktprov ännu, men vi jobbar på det. Hon har ett stort viltintresse, samt älskar att spåra. Vi tränar viltspår och har använt henne i skarpt eftersök. 

Hon tränas och tävlas i nosework, där hon är riktigt duktig och doftsäker. Hon har gått upp i NW2 TSM och i TEM tävlar hon i NW1. Har även testat på rallylydnad och freestyle med henne, vilket hon också tycker är kul. Vi har även varit med på workingtest på tollarspecialen. Vi åker även på en och annan utställning, hittills har Tezzla 2 st CERT. 

Hon är en tjej som kan vara lite avvaktande mot okända folk, men de som hon verkligen lär känna kommer förbli hennes kompisar. På dagarna när vi arbetar, och hon inte följer med husse och åker lastbil, så är hon på hunddagis och där trivs hon bra. Hon är en okomplicerad tjej som går bra med de flesta andra hundar, både hanar och tikar. Tezzla är en familjemedlem som sätter guldkant på tillvaron på många sätt.

 

Liselotts egna ord om Rozzic

Rozzic är en mörkröd hane med endast lite vitt på tassarna och en smal linje på nosryggen. Han har mörka vackra ögon, är ca 50 cm hög och väger ca 25 kg. 

Han älskar att ligga utomhus ifrån morgon till kväll oavsett väder och vind. Bollar är de stora favoriterna att leka och att träna med och han kan göra nästan vad som helst för att få en boll av matte, eller av vem som helst. Rozzic älskar att träna det mesta och har en fantastisk nos. Vi tränar Nosework, vilket är jätteroligt, och doftprovet i eucalyptus fick vi godkänt på. Viltspår är också väldigt roligt. Hade hans matte tränat lydnad så hade han blivit en fantastisk lydnadshund, men vi tränar mest jakt. Senaste jakten där vi var apportörer så var han väldigt väldigt rolig att föra och gjorde det mesta väldigt väldigt bra. 2 Good har vi i Ökl tollingjaktprov, men vi vill mycket mer. Ytterligare en merit är att han är utställningschampion. 

Till vardags så är han ingen gosehund och han är inte förtjust i att bli klappad på huvudet, men att bli klappad på rumpan det är skönt. Så han går gärna mellan benen på folk som kommer. 

I sin värld är han väldigt hanig, störst, bäst och vackrast, men fungerar väldigt bra ihop med andra hundar av båda könen. Han är egentligen en väldigt mjuk hund, men samtidigt väldigt envis. När vi gjorde BPH så sa testledare att ”nu har ni satt nivån för idag” då han tyckte mycket om Rozzic. 

Det är 3 hundar i flocken hemma och alla är hanar och de fungerar mycket bra tillsammans. Rozzic’s son Picco är en av de tre och de två är bästa vänner och står tillsammans i vovvegården på dagarna. Den 3e hanen är gamle mannen på 14,5 år.  Rozzic har en kull i Nederländerna och en kull i Sverige sen tidigare. 


 

  • För att visa ert intresse av en en valp från den här kullen, skickar ni ett mail till susanne.hultman@telia.com med info om er, samt vilket liv ni vill erbjuda en valp. Vi har inget kösystem utan vi använder oss av en intresselista, vilket innebär att ni kommer inte per automatik att få en valp, utan vi förbehåller oss rätten att välja vem vi vill sälja en valp till.
  • När ni köper valp av oss förväntar vi att ni röntgar hundens höft- och armbågar vid ca 18 månaders ålder. 
  • Vi kommer försöka anordna ett gemensamt BPH för hela kullen.
  • Vi vill att hunden ska få en meningsfull sysselsättning, det kan vara i form av apportering, viltspår, nosework, rallylydnad eller lydnad. Tollaren är ingen hund som bara ska ligga på soffan, då hittar den garanterat på egna aktiviteter.
  • Vi vill även att ni försöker komma på våra valpträffar samt går någon/några kurser med er hund. 
  • Valparna kommer vara vaccinerade, registrerade i SKK, chippade & besiktigade vid leverans. Valparna levereras tidigast vid 8 veckors ålder och det medföljer stamtavla, skötselanvisningar, valpkit, foderpåse samt visselpipa och dummie.
  • Är du inte redan medlem så bjuder vi på första årets medlemskap i Tollarklubben.  
  • Vi avlar bara på kombinationer som vi själva kan tänka oss att spara en valp ifrån. Föräldradjuren är friska, HD- och AD röntgade samt ögonlysta innan parning.

 


 

 

 

Valparna är födda den 13/4-23