våra hundar

Vi hämtade vår första tollare på Swinging Tails Kennel i maj –95. Det blev en tik vid namn Swinging Tails Alouette, som till vardags hette Tollie. Hon var en envis, mycket charmig och alert dam. Hon fick somna in den 9 november 2010 då hon var 15 år, 7 månader och 19 dagar. Tollie har haft en kull med valpar.

Två år senare hämtade vi vår andra tollartik som även hon kom från Swinging Tails Kennel. Den tiken hade vi på foder, så hon fick en kull med valpar hos uppfödaren och sedan har hon även haft en kull med valpar hemma på vår kennel. Hon hette Swinging Tails Harrier och kallades för Tilda. En helmysig tjej som älskade att jaga, spåra och apportera. Viltintresset var enormt. Tilda blev 14 år och 8,5 månad.

Därefter utökades tollarskaran med 2 tikar (2000) och några år senare (2002) även en hane. Dessa hundar var från vår egen uppfödning. De hette Tosca (Lyckotassens Röskva), Tikka (Lyckotassens Snotra) och Åskar (Lyckotassens Tjalve) och var efter vår stamtik Tollie. 2016 somnade både Tosca och Tikka in i en ålder av 15 år och 9 månader respektive 16 år. Åskar fick somna in 2013 när han var 12 år 9 månader. De var en mysig trio med en fantastisk arbetskapacitet och motor. Tosca fick 3 kullar med valpar. Vår Frasse (Lyckotassens Kahlua) var en utav hennes valpar. Han var en fantastisk kille med stort apporteringslust och viltintresse. Tosca och Frasse tränades mest i apportering, viltspår/eftersök samt användes i praktisk jakt på klövvilt. Tikka och Åskar tränadse i viltspår och även agility samt lydnad.

Påsken 2018 hämtade vi hem en liten charmig tjej från Bluenosers kennel. Hon heter till vardags Tezzla, men i stamtavlan heter hon Bluenosers Fishing For Fame. När hon kom in i familjen hade vi fortfarande vår Frasse kvar och de fick 7 underbara månader tillsammans innan Frasse vandrade över regnbågsbron vid en ålder av 14 år och 2 månader. I dagsläget har vi bara Tezzla, men hoppas att kunna utöka familjen inom en snar framtid. Tezzla älskar att använda sin nos så apportering, viltspår/eftersök är superroligt tycker hon.

 

 

Hela tollargänget!