LP1 Swinging Tails Alouette " Tollie"

Född: 95-03-21 

Död: 2010-11-09

 

e. Rödrävens Odon

u. LP Drögstas Pamina 

 

Uppfödare: Kennel Swinging Tails, Borensberg  

 

HD: ua       AD: ua       Ögon: ua, 2000-04-12 

  

Utställning: 1 x CERT, CK,  BIM, BIS Senior på Tollarspecialen 2004 

Viltspår: GK Anlagsklass

Lydnad: LP1, uppflyttad till Lydnadsklass 2 

Agility: Många bra placeringar, tävlar hopp- och agilityklass 2. Tollie kom 2:a i Agility på Tollarspecialen 2004. 

 

Tollie är en dam som kan och vet bäst själv. Hon är fortfarande full av bus och påhittigheter och tycker fortfarande att det är lika roligt att arbeta med olika aktiviteter, såsom agility, lydnad, apportering och viltspår. Ibland beter hon sig som en valp. Leker med kopplet på promenaderna och tycker att livet är toppen. Hon är en underbar pigg och alert tjej på 15,5 år.

På kennelträffen på Swinging Tails Kennel deltog hon i september i år 2010 på ett workingtest. Hon jobbade jättebra och vann veteranklassen. 

Tollie har haft en kull valpar med Flottatjärns Prima Heta Hasse. 

Tollie har gjort MH, men inte ett officiellt. Hon deltog som testhund när nya beskrivare skulle utbildas. Hon fick 1 på skott. 

 

Tollie – Älskad och saknad     (heart)    

 

1995-03-21 – 2010-11-09

Hundhimlen har fått en otroligt vacker, stark och underbar stjärna. Min älskade Tollie finns inte lägre med oss. Det är med sorg i mitt hjärta som jag skriver dessa rader. Den 9 november 2010 fick min älskade vän och trogne livskamrat somna in efter en kort tids sjukdom. Du blev 15 år, 7 månader och 19 dagar. Du var pigg in i det längsta. Hittade på dina dagliga hyss och rackartyg samt följde med glatt på promenaderna. Senast i helgen var du med ute och grillade korv och fikade i höstsolen. Du älskade verkligen fikastunderna i naturen. Du var en underbar vän som alltid spred glädje och kärlek. Du var alltid glad och sprallig och ville vara till lags. Du älskade verkligen livet och allt vi gjorde ihop. För vi gjorde verkligen allt ihop. Du var alltid vid min sida dag som natt.

Men igår eftermiddag hände något…….din blick blev annorlunda, du tittade på mig med en speciell blick och andades tyngre. Jag blev rädd, ringde veterinären direkt. Jag fick tid direkt och vi åkte in för att göra en grundlig undersökning samt röntgen. Du, min älskade vän, hade en tumör vid lungan som gjorde att du hastigt försämrades. Tårarna forsade och mitt hjärta brast i tusen bitar, ska min älskade Tollie lämna mig och sina vänner?

Beslutet att låta dig somna in var absolut det värsta jag varit med om. Jag älskar dig så mycket och kommer alltid att älska dig. Du var verkligen en underbar och speciell hund. Det finns verkligen ingen mer som du. Tack för alla underbara år vi har haft tillsammans. Ingen kommer någonsin kunna ta din plats i mitt hjärta.

Det känns så tomt utan dig här hemma och den tomheten kommer nog aldrig att försvinna.

 

Sov gott min ÄLSKADE TOLLIE!!!!

 

 

 

 

 TOLLIE

Tollie är namnet du bär

och vackraste i världen du är.

Jag har förlorat en trogen vän,

livet blir aldrig detsamma igen

Sorgen och saknaden lämnar djupa spår

jag tänker på dig, det kommer en tår

Vi kommer att träffas någon gång du och jag,

kanske en solig och varm sommardag.

 

Jag glömmer dig ALDRIG min ÄLSKADE Tollie! 

 

 

 

REGNBÅGENS BRO

 

Någonstans finns en bro mellan himlen och vår jord...

 Just på vår sida om himlen finns en alldeles särskild plats, Regnbågens bro.

 Då ett djur, som stått någon av oss särskilt nära i livet, till sist dör, börjar det sin vandring till Regnbågens Bro.

 Därbortom, väntar grönskande ängar och böljande kullar på våra älskade vänner, där de kan springa och leka tillsammans. Där finns gott om mat, vatten och solsken som håller våra vänner varma och nöjda.

 Alla de djur som varit sjuka eller gamla, återfår sin hälsa och styrka. De som varit skadade eller lemlästade, görs hela och starka igen, just sådana vi minns dem i våra drömmar om dagar i en tid som gått.

 Våra djur är lyckliga och nöjda men, ändå fattas något, alla känner de saknaden efter någon särskilt utvald, någon de lämnat efter sig. De springer alla omkring och leker tills den dag kommer då en av dem hastigt stannar upp mitt i leken, för att skåda bort i fjärran... Hans blick är spänd och uppmärksam, iver och otålighet får hans kropp att skälva. Plötsligt störtar han iväg från gruppen, flyger över det gröna gräset så fort hans ben bär honom, allt snabbare och snabbare...

 DU har blivit upptäckt och när du och din älskade vän möts, kastar ni er om varandra i outsäglig lycka, för att aldrig mer skiljas åt. Överlycklig slickar han dig över hela ditt ansikte medan din varma hand åter smeker hans älskade huvud och ännu en gång ser du in i dessa trogna ögon, som så länge saknats i ditt liv, men alltid funnits i ditt hjärta.

 Tillsammans vandrar ni sedan över Regnbågens Bro...för att aldrig mer skiljas åt.