Lyckotassens Tjalve "Åskar"

Född: 2000-06-21 

Död: 2013-03-22

 

e. Flottatjärns Prima Heta Hasse

u. LP1 Swinging Tails Alouette 

 

Uppfödare: Lyckotassens Kennel, Hallsberg  

 

HD: A             AD: ua 

 

Utställning: 1 ÖKL 

Åskar används i praktiskt jakt på rådjur, hjort och älg.

Det är en mysig kille som vet vad han vill. Han är pigg och alert och tycker om att samarbeta med sin förare.

Åskar har provat på agility och det tycker han är roligt.

Han är en kille som vet och kan själv. Åskar anser tex att man bara kan köra samma hinder en gång i rad trots att man gjorde fel första gången – han gör aldrig fel………enligt honom själv.  

 

Åskar – Älskad och saknad (heart)     

 

2000-06-21  -  2013-03-22

 

Min älskade Åskar finns inte längre hos oss.

I fredags den 22 mars fick min underbara och härliga Åsse-Man somna in lugnt och stilla bredvid mig.

För snart 3 år sen fick han, efter att vi hade besökt en hjärtspecialist, diagnosen endokardos. Han har sedan dess behandlas med medicin, vilket hjälpte honom tillbaka till ett bra och aktivt liv. Han fick livsgnistan tillbaka och blev återigen den lyckliga och glada hund han en gång var.

Men natten till i fredags hände något. Han hade svårt att ställa sig upp, gick bara i vänstervarv och när han ställde ner höger framtass så vek den sig så att han ibland stod på ovansidan. Jag blev jätterädd......tårarna slutade aldrig att rinna. Jag kontaktade min veterinär och hon sa att han troligen hade fått en liten stroke eller en liten propp på höger sida i hjärnan. Det var alltså inte hans hjärta som satte stopp, utan det var något neurologiskt i hjärnan. Veterinären sa att han trots sin sjukdom hade ett otroligt starkt hjärta och var en tapper kille och kämpe.

Så i fredags fick jag fatta det jobbiga och fruktansvärda beslutet att låta min älskade Åsse-Boss somna in. Han behöver inte längre ha några problem, utan kan nu leka och busa och göra precis som han vill på de gröna och härliga ängarna tillsammans med sin mamma Tollie och tant Tilda.

Åskar var en helt underbar och härlig kille med mycket envishet. Han var trygg i sig själv, han ville alltid vara sin familj till lags och tyckte om allt och alla, både människor och hundar. Även fast vi hade jagat med honom så gick han inte upp i varv när vi var ute i skogen och gick på något rådjur eller hjort. Var han kopplad så jagade man inte, utan vi kunde lätt stå och titta på rådjuren lugnt och stilla. Han var en otroligt mysig hund som var lätt att ha att göra med om man kände honom.  Han älskade att mysa med sitt favoritgosedjur, apan. Han hade flera gosedjur, men den stora gorillan var absolut den bästa. Han mös med den minst en stund varje dag.

Åsse älskade att lära sig olika konster. Vi körde lite freestyle på kul, vilket han tyckte var så himla roligt. I yngre år tränade vi även agility, men när han blev äldre så hittade vi på mer lugna aktiviteter då jag inte ville påfresta hans hjärta i onödan.  Viltspår var även något som han tyckte var riktigt roligt. Han blev även superglad när det var dags för att åka bil – han älskade verkligen att åka bil.

Min Åsse-Man kommer alltid att ha en plats i mitt hjärta. Jag kommer aldrig att glömma denna mysiga nallebjörn! Jag älskade min Åskar så mycket!

Tack för alla underbara år vi har haft tillsammans!

Sov Gott min Älskade Åskar! Matte saknar dig!

 

 

Åskar

Åskar var namnet på en underbar kille

Ibland du gjorde precis som du ville

Du var underbar, charmig och mysig min vän

Utan dig blir livet inte detsamma igen.

Du älskade Åskar, du somnade stilla

Din sjukdom, ej mer, kan göra dig illa

Jag tänker på dig, mina tårar de rinner

Jag hoppas att jag dig senare finner

Jag önskar dig lycka till på färden

Vi ses du och jag i den andra världen.

En dag när du strosar runt och mår bra

Stanna då upp och lyssna ett tag

Du hör välkända fotsteg min älskade vän

Då kommer din matte, vi är tillsammans igen

 

Jag glömmer dig ALDRIG min ÄLSKADE Åsse!

 

 

 

 

 

 

 

REGNBÅGENS BRO 

 

Någonstans finns en bro mellan himlen och vår jord...

 

Just på vår sida om himlen finns en alldeles särskild plats, Regnbågens bro.

 

Då ett djur, som stått någon av oss särskilt nära i livet, till sist dör, börjar det sin vandring till Regnbågens Bro.

 

Därbortom, väntar grönskande ängar och böljande kullar på våra älskade vänner, där de kan springa och leka tillsammans. Där finns gott om mat, vatten och solsken som håller våra vänner varma och nöjda.

 

Alla de djur som varit sjuka eller gamla, återfår sin hälsa och styrka. De som varit skadade eller lemlästade, görs hela och starka igen, just sådana vi minns dem i våra drömmar om dagar i en tid som gått.

 

Våra djur är lyckliga och nöjda men, ändå fattas något, alla känner de saknaden efter någon särskilt utvald, någon de lämnat efter sig. De springer alla omkring och leker tills den dag kommer då en av dem hastigt stannar upp mitt i leken, för att skåda bort i fjärran... Hans blick är spänd och uppmärksam, iver och otålighet får hans kropp att skälva. Plötsligt störtar han iväg från gruppen, flyger över det gröna gräset så fort hans ben bär honom, allt snabbare och snabbare...

 

DU har blivit upptäckt och när du och din älskade vän möts, kastar ni er om varandra i outsäglig lycka, för att aldrig mer skiljas åt. Överlycklig slickar han dig över hela ditt ansikte medan din varma hand åter smeker hans älskade huvud och ännu en gång ser du in i dessa trogna ögon, som så länge saknats i ditt liv, men alltid funnits i ditt hjärta.

 

Tillsammans vandrar ni sedan över Regnbågens Bro...för att aldrig mer skiljas åt.